Få slebet gulvet med hjælp fra et professionelt gulvfirma

20 april 2021 Mathias Nielsen

Træ er et helt unikt materiale i hjemmet, fordi det er naturligt, hvilket står i skarp kontrast til mange andre materialer, så som cement og beton. Når træ bliver brugt som gulvbrædder, kan man se træets årer og knaster, og det er let at forestille sig, at de enkelte planker har været en del af et stort træ i en skov.

Foruden at være smukt, er trægulv både praktisk og langtidsholdbart. Et massivt trægulv kan sagtens holde i mange årtier, hvis bare du passer godt på det og behandler det ordentligt. Det kræver særlig pleje og opmærksomhed, men giver du gulvet det som det behøver, så vil du også få større glæde af gulvet.

Derfor bør du slibe dit trægulv en gang imellem

Selvom træ er robust, så vil det med tiden få ridser og hakker og andre små fejl eller skader. Du kan forebygge skader ved at vedligeholde gulvets overfladebehandling. Så hvis gulvet er lakeret, må du reparere lakken. Hvis gulvet er malet, må du reparere malingen. Er det olieret, skal det have olie. Og har det fået sæbespåner, skal du give det sæbespåner.

Men uanset hvad, vil der komme et tidspunkt, hvor gulvet alligevel bliver slidt. Og så skal der andre midler i brug. Nemlig en gulvslibning. Ved at få gulvet slebet, bliver overfladen fin og glat, og ridser og hakker bliver slebet plant med den resterende overflade på gulvet. En gulvslibning kan få selv et meget gammelt gulv til at fremstå som om det var helt spritnyt. En gulvslibning kan være en god idé, hvis du alligevel er i gang med at renovere huset eller lejligheden, fordi det vil hjælpe med at give en imponerende wow-effekt.

Skal du have slebet gulvet, bør du kontakte et gulvfirma, der har den rette erfaring og de rette redskaber til at få løst opgaven ordentligt.