Finansier familiens næste bil med et bil lån

03 juli 2019 Astrid Pedersen
Finansier familiens næste bil med et bil lån

Skal familiens næste bil være en fabriksny én af slagsen? Så bør du være opmærksom på, at det højst sandsynligt er nødvendigt at optage et såkaldt bil lån. Et bil lån åbner mulighed for at finansiere køb af ny bil, selv om engangs ydelsen er temmelig høj.

I Danmark er nye biler nemlig belagt med meget høje afgifter og skatter, som nærmest gør det umuligt for helt almindelige dødelige at betale en ny bil i rede kontanter. Med et bil lån giver bilkøberen (dig) låneudbyderen sikkerhed for lånet – der optages pant i den nyligt indkøbte bil, hvilket gør, at bil lånet kan tilbydes på vilkår, som er en del mere favorable for dig som låntager, end de som følger med et almindeligt forbrugslån.

Med bilen som sikkerhed kan låneudbyderen – typisk en bank eller et penge institut – yde lavere renter på bil lånet, samt tilbyde lån af et væsentligt højere beløb. Dermed tåler et bil lån faktisk bedre sammenligning med et bolig lån, end med et forbrugs lån, som godt kan gå hen og blive temmelig hampert i renterne.

Køb en ny bil med et fordelagtigt bil lån – det kan godt betale sig

Selv om du måske er lidt loren ved udsigten til at skulle låne penge for at få råd til din bil, skal du tænke mere langsigtet. Du vil nemlig opleve store besparelser, hvis du vælger at investere i en fabriksny bil. For det første har nye biler en langt bedre brændstof økonomi. En motor, som ikke er slidt, vil have en mere effektiv udnyttelse af diesel eller benzin. Og du har tilmed mulighed for at vælge en el- brint- eller hybrid bil, hvis du ønsker at være på forkant med udviklingen, og samtidig være ultra miljøvenlig.

Du kan finde et bil lån, som passer perfekt til din økonomi, på ikanobank.dk