Giv gulvet en ny chance med en grundig gulvafslibning

11 maj 2020 Astrid Pedersen

En bolig, som er beklædt med et ægte massivt trægulv, kan sagtens være mere værd end hvis gulvet bestod af linoleum eller laminat. Hvis trægulvet er originalt, er dette et ubetinget aktiv for huset eller for lejligheden – og derfor handler det om at passe på det gamle trægulv. Også selv om træværket måske er ormstukket og flosset i overfladen.

Du har måske ofte tænkt at det ville klæde lejligheden eller huset med et smart, moderne gulv – for eksempel i beton eller cement, som passer til det moderne industrielle eller urbane look. Men inden du kører cementblanderen i stilling, er det en god idé at overveje om ikke gulvet bare trænger til en kærlig hånd.

Er træværket ellers sundt og intakt, og er gulvet kun mærket af overfladiske ridser, skrammer og misfarvninger, er det direkte synd at ødelægge det. Så hellere lade en dygtig gulvmand foretage en effektiv gulvafslibning med en plejende efterbehandling, som kan beskytte træværket og gøre det smukt og levende på ny.

Hvordan bliver trægulvet flot igen?

Som nævnt oven for er det intet problem at få trægulvet til at stå som nyt, såfremt skaderne kun er overfladiske. Det kan for eksempel dreje sig om pletter fra spildte væsker, som er blevet suget ind i træværkets fibre og dermed dannet skæmmende pletter og skjolder.

Der kan også – især i lyse, sæbe behandlede gulve – forekomme solfalming, som bleger træværket til en ucharmerende gullig farve. Og så er der alle de irriterende skrammer og ridser, som dog sjældent stikker mere end 1 – 2 millimeter dybt, og derfor sagtens kan udlignes med en gulvafslibning.

Efter en gulvafslibning, som efterlade trægulvets overflade glat og ensartet, vil din gulvmand behandle gulvet med enten lak, sæbe, olie eller maling alt efter dine ønsker. Du kan læse mere om gulvafslibning på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-lystrup/