Har du pakket det rigtige bådudstyr?

31 august 2020 Sara Mortensen

Hvis du skal afsted på sejltur, så er det enormt vigtigt at du har pakket alt det rigtige bådudstyr. Bådudstyr dækker over mange forskellige ting, og derfor kan det også være svært at sige hvad det helt rigtige bådudstyr lige præcis er. Det kommer an på hvilke aktiviteter der skal foregå på turen. Hvis man eksempelvis gerne vil fiske, så skal man have udstyr med til det.

Hvis man gerne vil stå på vandski, så skal man have udstyr med til det. Hvis man gerne vil dykke, så skal man have udstyr med til det. Alt det udstyr man vil få brug for på en båd, betegnes ofte som bådudstyr generelt. Det kan altså være lige fra batterier til navigation – det er virkelig alt det udstyr og de ting, man skal bruge ombord på en båd. 

Lav en liste og sørg for at du ikke mangler noget udstyr

Det vigtigste når man skal pakke sin båd, det er at man ikke kommer afsted uden noget udstyr, som kan være rigtig vigtigt. Hvis du eksempelvis kommer afsted uden en redningsvest eller navigation. Derfor er det smart at lave en liste, hvor man starter fra en ende af.

Forestiller sig hele turen fra start til slut med alt hvad den indebærer, og skriver ned hvad der skal bruges. Så kan man tage punkt for punkt og være sikker på at man får det hele med ombord. Det værste er hvis man ikke får taget sig sammen til at få lavet en liste over bådudstyr, og pludselig befinde sig midt på det store hav og så mangle noget vigtigt bådudstyr.

Det er en dum fejl ikke at have det rigtige bådudstyr, bare fordi man ikk har forberedt sig godt nok. Derfor er det en god idé at gå i gang lang tid før man egentlig skal afsted, så man har tid til at dobbelttjekke at man ikke mangler noget.