Vær forsigtigt og pas på lamperne ved gulvafslibning

16 september 2019 Anders Lundtang Hansen
Vær forsigtigt og pas på lamperne ved gulvafslibning

Hvis du skal have udført en gulvafslibning i dit hjem, så har du måske fået at vide fra håndværkernes side, at du skal huske at fjerne de ting, du kan, fra de lokaler, der skal have en afslibning.

Dette gør det nemmere for folkene at give sig i kast med arbejdet, og mens de arbejder skal de ikke kigge konstant rundt for at se, om de rammer noget, og mens værktøjet larmer, er der ikke nogle eller noget, der kommer i vejen.

Men nogle ting er jo ikke sådan lige til at fjerne og ville måske kræve lidt mere, end hvad der er nødvendigt ved lige en gulvafslibning.

Dette tæller blandt andet radiatorer, væglamper og loftlamper.

Hvis man godt kan komme til at lave gulvafslibning ved specielt radiatoren ved at komme omkring den, så er der jo ingen grund at begynde at hyre en VVS’er ind til at fjerne den, før man begynder at slibe gulvet ned.

Det svarer jo lidt til det famøse udtryk, at man skyder gråspurve med kanoner.

På samme måde kan man også sige, at der jo slet ingen grund er til at pille lamperne ned at væggene eller skrue loftlampen ud, da man jo ikke skal slibe væggene eller loftet ned, så det ville være unødigt arbejde.

Men derfor skal man så som håndværker specielt være opmærksom på dem, mens man arbejder.

Væglamperne kan være gemt væk inde bag ved lidt afskærmning, så de ikke er lige så lette at få øje på, som de ellers ville være, og det ville ikke være smart at ramle ind i dem, så de faldt ned og gik i stykker.

Loftlampen er ofte lidt længere væk, men hvis der er lavt til loftet, eller man er en høj håndværker, så kan det sagtens tænkes, at man kunne komme til at ramle op i den og få pådraget sig en omgang hovedpine – eller baldre den på gulvet.

Så vær opmærksom!