Varmepumper i Middelfart

06 januar 2022 Agner Clausen

advertorial

Fordelene ved en varmepumpe

Måske har du lagt mærke til, at flere og flere får installeret varmepumper i Middelfart. Det er der gode grunde til. En grund er, at man sparer rigtig mange penge, sammenlignet med de mere konventionelle opvarmningsmetoder. Og så er det den mest miljørigtige varmeløsning, bland andet fordi en varmepumpe, ulig andre varmeløsninger, ikke fungerer ved forbrænding.

Derfor udleder varmepumpen ingen røggas med sundhedsskadelige partikler. Da en varmepumpe forbruger minimalt med el, efterlader den også et meget lille CO2 aftryk. Ja, køber man grøn el, bliver aftrykket næsten nul.

image

En anden fordel ved en varmepumpe er, at man ikke behøver at bestille brænde, pellets eller olie. Og man slipper for at slæbe brænde eller pellets til fyrrummet og alt det svineri, som det medfører. Olie er jo en rigtig dårlig løsning. Den er dyr, forurener nærmiljøet og efterlader et højt CO2 aftryk.

En varmepumpe kræver minimal med vedligeholdelse. Og pumpen udsender ikke røg, og derfor behøver man ingen skorsten. Så man sparer udgifterne til en skorstensfejer.

Luft til vand varmepumpe eller luft til luft varmepumpe?

Der er grundlæggende to forskellige varmepumper, en luft til vand varmepumpe og en luft til luft varmepumpe. De har hver deres fordele og anvendelsesområder. En luft til vand varmepumpe er at foretrække, hvis der findes et centralvarmeanlæg, eller hvis man påtænker at installeret et sådant anlæg. Fordelene med en luft til vand varmepumpe er, at den er mere energieffektiv i forhold til en luft til luft varmepumpe. En luft til vand varmepumpe sender varmt vand ind i centralvarmeanlægget og ud i husets radiatorer. Således kan man let fordele varmen ud i hele huset. Har man ikke et centralvarmeanlæg kan man med fordel vælge en luft til luft varmepumpe. Den giver ikke en ligeså effektiv varmefordeling, men er til gengæld meget billig at købe og installere.

Køleteknikeren sælger og installerer varmepumper i Middelfart og omegn.